donderdag 6 december 2012

SP actie tegen armoede

SP-jubileumactie voor Voedselbank












In het kader van het 40-jarig bestaan van de SP als politieke partij, zowel landelijk alsook in Eindhoven, is een actie bedacht. In deze moeilijke economische tijden met een toenemende armoede en meer mensen die gebruik maken van schuldhulpverlening moeten we vooral de meest kwetsbare groep, de kinderen helpen.

Vandaar dat bedacht is om chocoladeletters in te zamelen en die rond Sinterklastijd te bezorgen bij Voedselbank Eindhoven aan de Kanaaldijk-Noord. Ze kunnen dan verdeeld worden over de voedselpakketten van die week. Natuurlijk werd uitdrukkelijk gevraagd om alleen de letters S en P in te leveren en dat staat niet alleen voor Sint en Piet.
In twee weken tijd is het gelukt om ruim 400 letters in te zamelen. Dat is ruim voldoende voor het huidige totale aantal van 375 wekelijkse gezinskratten, waar ongeveer 700 personen een aantal dagen van kunnen eten. De overblijvende letters kunnen extra gestopt worden in de kratten voor grote gezinnen met 5 of 6 personen.

Woensdagmiddag 5 december hebben een aantal SP-leden onder leiding van afdelingsvoorzitter Anke van Hest de letters persoonlijk overhandigd aan Voedselbank.





























De algemeen coördinator Govert Dalm nam ze in ontvangst en bedankte de SP voor deze welkome actie. Het is bekend dat de voedselbanken in Nederland steeds meer moeite hebben om voldoende vers en afwisselend voedsel te krijgen van fabrikanten en detailhandel.





















Een chocoladeletter is niet alleen een leuke surprise en iets extra’s, maar vooral ook voedzaam.





















Een kort gedicht bracht de boodschap helder over:

De S en P staan voor de mens
ze geven uiting aan Sint’s wens:
een eerlijk land met fair bestuur
en dat is nooit te duur
!


Studio 040 was daarbij ook aanwezig om het vast te leggen wat een leuk filmpje heeft opgeleverd. http://www.youtube.com/watch?v=GU2z44YT5w4&list=UUNj9tTUekWNq_5jUGnRQRdg&index=3